Workshop pizza bakken
Zet je eerste stapjes als ambachtelijke pizzabakker, of trek je huisgemaakte pizza naar een hoger niveau!

Ervaren (pizza)bakker Jens De Laet (Lina’s bakkerij en Eddy sourdough pizza) leert je met veel plezier de kneepjes van het vak. We doorlopen stap voor stap de werkwijze voor heerlijk luchtige pizzadeeg: van kneden tot bakken in 4 uur tijd. Bovendien leer je de basis over zuurdesem en krijgt tips om je deeg beter te laten lukken.
Ervaring met brood- of pizzadeeg maken is mooi meegenomen, maar geen must. De workshop is zo laagdrempelig mogelijk opgebouwd.
Tijdens de workshop mag iedereen één pizza beleggen en bakken. Aan het einde krijg je twee deegbolletjes mee naar huis om thuis af te bakken, net als een receptfiche waar je steeds op kan terugvallen.
Zelf te voorzien: klein bokaaltje en een digitale weegschaal is ook handig. Hou er rekening mee dat je kledij wat vuil kan worden tijdens het werken met bloem en deeg.